Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Tordas 2463 Köztársaság út 1.

2024. február 26. Ma Edina napja van

Állatvédelmi témahét 2022

állatvédelmi témahét

Állatvédelmi Témahét

,,Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság, az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem Gyerekeknek 2022. december 5-9. között Állatvédelmi Témahetet tartott óvodás és iskoláskorú gyermekeknek. A cél a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre.”

A Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két kiemelt programhoz csatlakozott állatvédő iskolaként.

TESÉTÁLTASD! AKCIÓ

A TeSétáltasd! egy olyan mozgalom megvalósítása, mely mind a kutyáknak, mind a gyermekeknek, pedagógusoknak, szülőknek szabadidős tevékenységet nyújt, mellyel nagyban hozzájárulhatunk a gazdátlan és gazdás állatok jóllétének megteremtéséhez. A menhelyeken dolgozó önkéntesek időhiánnyal küzdenek, ezért a kampány hatalmas segítséget nyújt a civil állatvédő szervezeteknek.

A cél a következő 2023. január 31-ig a szervezők, a szülők, a pedagógusok és a gyermekek segítségével szeretnénk összegyűjteni 10.000 kutyával sétált kilométert.

Sétálni lehet:

- menhelyen élő, gazdátlan kutyával,

- saját kutyával.

  1. december 15-én, csütörtökön iskolánk tanulói a TordasZoo Állatmentő Farm Alapítvány menhelyen élő kutyáit sétáltathatták meg az iskola alsó udvarán. Felhőtlen boldogságban és jó hangulatban telt. A gyerekek és a kutyusok is nagyon élvezték a programot.

Köszönjük az együttműködést Fedák Krisztinának!

TEADOMÁNYOZZ! AKCIÓ

A TeAdományozz! kezdeményezéssel arra szeretnénk buzdítani a kampányban résztvevő diákokat és pedagógusokat, hogy a közelükben lévő gazdátlan állatokat ápoló szervezeteket támogassák lehetőségükhöz mérten tápadománnyal ebben a nehéz, erőt próbáló időszakban.

  1. január 31-ig a szervezők, a szülők és a pedagógusok segítségével szeretnénk összegyűjteni legalább 5.000 kilogramm tápadományt.

Elszámolható a 2022. október 4. és 2023. január 31. között gyűjtött táp mennyisége.

Horváth Györgyi

Diákönkormányzatot patronáló pedagógus

teadományozz

ÁLLATVÉDELMI PLAKÁTVERSENY

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai támogatásával működő Állatvédelem gyerekeknek csapata Állatvédelmi Plakátpályázatot hirdetett óvodás és általános iskolás gyermekek számára.

Az alsó tagozatos korosztály témája az ideális állatmenhely volt.

Kurilla Lenke Magdolna 3.a osztályos tanuló 2. helyezést ért el.

Jutalma oklevél és 8.000 Ft értékű ajándékcsomag.

Osztályfőnöke Homoki Zsuzsanna és vizuális kultúrát tanító pedagógusa Horváth Györgyi is rendkívül büszke rá! Szívből gratulálunk Lencsi!

Kurilla Lenke
Keresés az oldalon
Támogatóink
feature-top

feature-top
Don Boscó
feature-top
Hasznos Linkek
Elérhetőségeink

  2463 Tordas, Köztársaság utca 1.

  +06-22-467-532