Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Tordas 2463 Köztársaság út 1.

2024. április 17. Ma Rudolf napja van

Pályázat 2019

Iskolánk 2018. szeptember 1-től vált egyházi fenntartásúvá, ezért projektünk megvalósításában elsődleges célunk volt a katolikus, szalézi identitás kialakítása, a Don Bosco -i szellemiség megismertetése, a közösségépítés és a családpasztoráció. A beszerzett eszközök segítségével a legjellegzetesebb szalézi sajátosságot, az oratóriumot tudtuk a 21. század követelményei szerinti technikai minőségben biztostani és így a gyermekek családi életre és életvédelemre való neveléséhez hozzájárulni. A projektorok és a laptop segítségével, a vizuális kultúra tudatos fejlesztése mellett, közel tudtuk hozni tanítványainkhoz Don Bosco szellemiségét és a világban élő különböző szalézi oratóriumokat. A munkaasztalok segítségével megteremtettük a kézműves foglalkozások megfelelő feltételeit. Diákjaink a modern oktatási eszközök segítségével érdekesebb és vonzó módon találkozhattak az új ismeretekkel. A projekt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a hagyományos keresztény ünnepek ünneplése (húsvét, advent, karácsony) meghonosodjon intézményünkben. Az adventi és nagyböjti lelki napok során a különböző korosztályoknak szervezett programok során nagy minőségi ugrást jelentett a beszerzett projektorok, laptop és munkaasztalok használata a különböző műhelyekben. A hitoktatásban is kiemelt jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy használni tudjuk azokat a digitális eszközöket, amelyeket a pályázat segítségével beszereztünk.
A nevelői testület havonta megtartott lelki délutánján is használjuk a beszerzett eszközöket, így, ismertetve meg velük Don Bosco szellemi örökségét.
A projektünk megvalósítása során - a támogatásnak köszönhetően - lehetőségünk nyílt a katolikus iskolává válás minőségi és gyakorlati megvalósítására.

  Kapcsolódó fájlok

  • Tordasi kisbíró

Keresés az oldalon
Támogatóink
feature-top

feature-top
Don Boscó
feature-top
Hasznos Linkek
Elérhetőségeink

  2463 Tordas, Köztársaság utca 1.

  +06-22-467-532