Iskolai hírek

2019.február 15-én emlékeztünk iskolánk fennállásának 30 éves jubileumi évfordulójáról.

Már jóval korábban megkezdődtek az előkészületek. Meghívókat, plakátokat szerkesztettünk. Dekoráció készült, amely Bálintné Milánkovics Olga alkotásaként iskolánkat ábrázolta.

„ Örökítsd meg az iskoládat az utókor számára „ címmel rajzpályázatot hirdettünk.

A rajzokból tantestületünk néhány tagja gyönyörű kállítást rendezett, amely megtekinthető volt az ünnepi műsor után.

Valamennyi dokumentum díszítő motívuma az ÉLETFA volt, mely egyébként is iskolánk jelképe. Ezt az életfát azonban egy régi tanítványunk, illetve később kollégánk készítette, aki szívesen adta nekünk felhasználásra.

Meghívást kaptak a rendezvényre a valamikori diákok, tanárok, s a testvériskolák képviselői. Volt tanítványaink az est folyamán rendezett Gálaműsort is színesítették fellépésükkel, melyért ez alkalommal is nagyon hálás vagyok, s nagyon köszönöm.

Rövid ünnepi köszöntések sorában hallhattuk a régi fenntartók, Polgármester Urak, s a jelenlegi fenntartónk képviseletében Kata nővér szép, a jövőre nézve is bíztató szavait.

Az előkészületek nagyon sok szervezési feladattal jártak. A meghívókat, plakátokat el kellett készíteni, a meghívottak körét számba venni úgy, hogy el is férjünk a művelődési házban, mindenki számára élvezhető programot nyújtani.

Gondolni mindenre, de legfőképpen mindenkire, aki valaha is tett valamit ezért az iskoláért, aki itt dolgozott, s nevelte-oktatta a rábízott ifjúságot szíve teljes szeretetével.

Mindennek megvalósításában tantestületünk ismét egy emberként, teljes összefogással dolgozott, s lett belőle egy nagyon szép ünnepi megemlékezés, egy nagyszerű, mindenki számára emlékezetes nap.

Délelőtt az iskolában is megemlékeztünk a kerek évfordulóról. Ezután volt tanítványunk Kleman Noémi, volt kollégánk, Szász Ágnes Rendhagyó órákat tartottak diákjainknak, mesélve a régi iskoláról, felidézve az akkori élményeket, illetve a sportban elért szép eredményeket.

Kiosztottuk a rajzpályázaton elért díjakat, s felső tagozatosaink  meghívást kaptak az esti Gálára, hogy ünnepélyesen ott vehessék át jutalmukat. Gratulálunk a szebbnél-szebb alkotásokhoz.

kp5

Este ünnepi műsorral kedveskedtünk a meghívott vendégeknek. A műsorban kicsik, nagyobbak, régi diákok, s felnőttek is szerepeltek.

1.kp

Iskolánk pedagógusai kórust alakítva énekelték a „mottóul” választott mondatokat:

„Arra születtünk, hogy tiszta legyen még a szívünk, s játszunk még tovább…”

kp3

Diákjaink angol nyelvű énektudásukkal kápráztatták el a közönséget. Megjelent az ünnepségen a sajtó képviselője is, s másnapra már olvashattunk az újság hasábjain a sikeres rendezvényről.

kp4

A műsor után még az iskolában is folytatódott az ünnepi hangulat. Együtt ünnepelt a régi, s jelenlegi pedagógus kar. A régi és jelenlegi fenntartó, a képviselőtestület tagjai, s a testvériskolák képviselői.

S mivel nincs születésnap torta nélkül, így annak fényei is ünnepet varázsoltak az est folyamán.

Méltó módon emlékeztünk, ünnepeltük a 30 éves évfordulót. Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt minket jelenlétével. Köszönöm mindenkinek a segítséget, a közreműködését,

024 1

a művelődési ház dolgozóinak, iskolatitkárunknak a gondoskodó odafigyelést.

Kívánom, hogy teljenek az elkövetkező évek az iskola életében ha lehet még jobban,

szebben , sok sikerrel, rengeteg szép élménnyel. Kívánok ehhez mindenkinek jó egészséget, kitartást, hitet.

                                                           Szeretettel: Somfai Edit

 

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test