Zene Világnapja 2017

Alsó4bAz elmúlt években szinte minden alkalommal valami más dologgal ismerkedtünk meg ezen a megemlékezésen. Volt, amikor kis koncerttel kedveskedtünk, volt, hogy rendhagyó énekórát tartottunk a Muzsikás együttessel, volt, amikor mi magunk készítettünk kis ritmushangszert, de volt olyan is, amikor közösen zeneházat rajzoltak az osztályok, tavaly pedig megtanultuk jelnyelvvel a Gólya, gólya, gilice… kezdetű dalt „énekelni”. 
Idén az egyik legnagyszerűbb népzenekutató, háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató és még sorolhatnám titulusait, elnöki posztjait, Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulója alkalmából a Kodály–év jegyében kis vetélkedőt rendeztünk alsós diákjainknak. Osztályonként dolgoztak össze, s így versengtek egymással. Az elmaradhatatlan közös éneklés mellett a képkirakót, a híres emberek, zeneszerzők válogatását, a zenei jelek felismerését és a különféle feladatokat nagy elánnal, ügyesen, lelkesen, kreatívan oldották meg. A győztes osztályok holtversenyben a 2.a és 2.b osztályok lettek.  Ők kis zenés könyvjelzőt kaptak ajándékba.
A felsősökkel már kicsit komolyabbra, de ezzel együtt intenzívre, interaktívra vettük a formát. Az aulában helyet foglaló 8 felsős osztállyal Kodály Zoltán Mátrai képek című művét „dolgoztuk fel”. Megismerkedtünk a mű „történetével”, Vidróckival, betyárokkal, bujdosással, hazavágyással, majd végül a felhőtlen boldogsággal záruló fináléval. A különleges az volt ebben, hogy a mű során felhangzó dalokat a 6. és 7. évfolyamosok adták elő. A fináléban megszólaló Két tyúkom tavalyi… kezdetű népdalt pedig közösen, mindenki énekelte.
Úgy érzem, méltón emlékeztünk Kodály Zoltánra!

Fazekasné Domak Anikó
ének-zene; népzene tanár

Jelentkezési lap a 2020/2021-es tanévre

Online jelentkezési
    lap 2020/2021

 

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test