„Ej-haj szép a páva, mert aranyos a tolla…”

Év elején jött a hír … ismét megrendezik a „gyerek pávát”! Kovács Márton tanár úr úgy döntött, néhány tanítványát nevezi erre a versenyre. Szólóban indult TÓTH ZSÓFIA, 4.a osztályos tanulónk, valamint a GATYAMADZAG ZENEKAR.
Elkezdődtek a területi válogatók. Közép-Magyarország régiójában, Százhalombattán jártak a gyermekek a megmérettetésen. Nagyon szépen sikerült a bemutatkozásuk, így beválogatták őket. Az előselejtezők után, a nyár folyamán „Páva táboron” vettek részt növendékeink. Itt nevesebbnél - nevesebb, országosan elismert népzenész és néptánc pedagógusok foglalkoztak velük. Persze nem maradhatott el a jó hangulat, a sok muzsikálás, a játék, és nem utolsó sorban az ország minden tájáról érkezett új ismerősök, barátok szerzése! Azt gondolom, már ezért megérte! Már ez is egy életre szóló emlék marad gyermekeinknek!J
Elérkeztünk az őszhöz. Itt aztán péntekenként, élő adásban megkezdődtek a “Fölszállott a páva”, az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorának elődöntői. Ezen műsorok nem csak a tudást igénylik, hanem a kitartást, az állóképességet, a tűrőhatárokat, hogy meddig bírja valaki…ilyenkor előző nap, valamint a verseny napján már reggel 7-8 órától bent vannak TV stúdiójában a versenyzők. A nap folyamán több próba is van, majd este, éjszakába nyúlóan pedig maga a megmérettetés, amely nagy teher mindaddig, míg nincs túl rajta az illető. Nem egyszerű, nem könnyű még egy felnőttnek sem, nem egy gyermeknek.
November 11-én láthattuk Tóth Zsófit a képernyőkön, aki magyarpalatkai muzsikát szólaltatott meg hegedűjén. Sajnos, a versenyek jellemzője, hogy sorban kiesnek a produkciók, és csak egy nyer a végén. Így aztán most Zsófi búcsúzott a versenytől a zsűri döntése alapján. Zsófi! Büszkék vagyunk Rád! Gratulálunk Neked az eddig elért eredményeidhez! Kívánjuk, továbbra is leld kedved a muzsikálásban, légy szorgalmas, mint eddig, hiszen nagyon fiatal vagy, rengeteg siker és szép élmény vár még Rád ebben a szakmában!

Akiknek még szoríthatunk, az a Gatyamadzag zenekar. November 25-én este lépnek a képernyőkre élő adásban! Szurkoljunk Nekik is a középdöntőbe jutásért! Tagjai: Szilágyi Szabolcs, Turú András, Takács Szilárd, Cselikovics János, Násztor Eszter, Gál Anna, valamint Gunda Gergő. Ügyesek legyetek, büszkék vagyunk Rátok! Mutassátok meg, milyen is egy jó kis mezőföldi muzsika itthonról!

Fazekasné Domak Anikó
népzene tanár

11.Páva-Gatyamadzag 11.Páva-Tóth Zs

Jelentkezési lap a 2020/2021-es tanévre

Online jelentkezési
    lap 2020/2021

 

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test