Szeptemberi hírek

i1„Elment a nyár. Sokáig búsan botorkált még a kertek alatt a délutáni napsütésben, de könnyű gúnyáját megtépték az ősz csahos szelei, dérharmatot hintettek rá hűtlen hajnalok, hát inkább elment…
Miért is maradt volna? Ami hosszú hónapokon épült, szépült, erősödött dús keze nyomán, azt széthordták az emberek, és ami még kint maradt, azzal hányavetin játszik az ősz.”

Ismét becsengettek, kezdetét vette egy újabb iskolai év, s már tudjuk, hogyan repülnek a napok, hetek és hónapok, hogyan köszönt majd ránk hamarosan a tél, vele a meghitt karácsony, majd egy új év. De addig még sok a teendő, a feladat, s persze hosszú még az idő is, legalábbis most így gondoljuk.
Itt van hát az ősz, elment a nyár, Fekete István szavait idéztem, Erdei utakon című könyvéből.

2016. augusztus 31-én ünnepélyesen is kezdetét vette az új tanév. Köszöntöttük külön szeretettel az iskolát kezdő kicsi elsősöket, az utolsó évfolyamos 8. osztályokat, s persze minden diákunknak sikeres tanévet kívántunk.
Gyorsan elrepült a nyár, szoktuk ezt mondani mindig, de talán most minden eddiginél hamarabb lett vége a szép gondtalan napoknak.
Tanévkezdésre elkészült az iskolához vezető gyalogátkelőhely, melynek mindannyian nagyon örültünk. Köszönjük a polgárőrség, a rendőrség aktív közreműködését, segítségét abban, hogy mindenki fegyelmezetten és odafigyelve használja a közlekedésben.
Figyelmesség és meglepetés volt az iskolások részére a pergola, amely az iskolához vezető utat szépíti minden reggel átkelve alatta. Köszönjük.
Kívánom, hogy mindenki sikereket érjen el a tanév folyamán, kívánom a kicsi elsősöknek, minél hamarabb találják meg helyüket az iskola közösségében, érezzék jól magukat nálunk.
Két új kolléganő kezdte meg a munkát intézményünkben ebben a tanévben. Buzás Zoltánné (Éva néni), aki Ercsiből érkezett hozzánk, s a nyugdíjba vonuló Sármásy Zoltánné tanárnő feladatait vette át. Az első osztályos napközis csoport vezetője lett. A másik kolléganő Dizseri Kiss Borbála tanárnő, aki az 5. osztályokban a magyar nyelv és irodalom tantárgyakat tanítja. Sok sikert kívánunk munkájukhoz.
Mint minden évben, most is meghirdetésre kerülnek a levelezős tanulmányi versenyek. Részt veszünk a település „Hangya Napi” rendezvényén. Szeptember végén emlékezünk a Népmese Napjára. Október 1-jén a Zene Világnapja alkalmából megemlékezést tartunk az aulában. Október 6-án ünnepi műsorral készülünk megemlékezni az Aradi vértanúkról. Október 7-én az Idősek Napja alkalmából köszöntő műsorral készülünk tanítványainkkal.
Lezajlottak az első szülői értekezletek, az SZMK alakuló ülése, sőt az első rendezvényhez kapcsolódó megbeszélés is.
Rendhagyó irodalomóra megtartására készülünk az alsó és felső tagozatban.
Október 23-án méltó módon emlékezünk a Forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára. Az ünnepi megemlékezésre október 21-én 18 órai kezdettel kerül sor a művelődési házban.
Törekszünk az ünnepek minél színvonalasabb megrendezésére, az előttünk álló feladatok maradéktalan teljesítésére. Ehhez természetesen sok erőre, energiára lesz szükségünk. Kívánom, hogy legyen erőnk, kitartásunk gyermeknek, szülőnek és pedagógusnak egyaránt.
Somfai Sándorné
ig.h.

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test