Májusi hírek

Május hónapban további versenyeredményekről számolhatunk be. Két 4. b. osztályos tanítványunk részt vett Székesfehérváron a Hétvezér Általános Iskolában megrendezésre kerülő megyei matematika versenyen.
Szabó Erik Zalán II. helyezést
Tóth Kata Martina IX. helyezést
értek el. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanítójuknak is.
Több éve részt vettünk az Ercsiben meghirdetett matematika csapatversenyen, ebben az évben 5. és 6. osztályosok számára rendezték meg a versenyt. Egyik 4 fős csapatunk III. helyezést ért el.
A csapat tagjai:

Keleti Krisztián
Jámbor Angéla
Tóth Anikó
Antal Réka
5.b. osztályos tanulók. Másik 4 fős csapatunk IV. helyezést ért el.
A csapat tagjai:

Boldizsár Kolos
Ulrich Bence
Ispán Martin
Szilika Domonkos
6. osztályos tanulók. Gratulálunk a diákoknak és az őket felkészítő matematika tanároknak.

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! gyerekeknek szóló pénzügyi vetélkedőjén a 2.a. osztály 4 fős „Pénzverők” csapata a regionális középdöntőn Győrben a megye 5 legjobb csapata között szerepelve a versenyt megnyerték, így továbbjutottak az országos döntőbe. Gratulálunk felkészítő tanáruknak, és a 4 fős csapatnak:
Takács Barnabás
Szabó Huba Dániel
Albert Sára
Kertész Antal 2.a. osztályos tanítványainknak.

 

A Válon megrendezett futóversenyen is szép eredményekkel szerepeltek diákjaink.
Szilika Benedek 4.b. II. helyezett
Szalféter-Torcom Nadin 4.b. II. helyezett
Radics Míra 5.a. IV. helyezett
Rácz Dániel 4.a. IV. helyezett
Kenyér István 6.b. IV. helyezett
Tóth Boglárka 6.a. V. helyezett
Kenyér Mónika 6.a. V. helyezett
Botta Borbála 6.a. VI. helyezett
Szentandrássy Ildikó 7.b. VII. helyezett
Boldizsár Kolos 6.a. VII. helyezett
Kenyér Balázs 4.a. VIII. helyezett
Bobák Lili 4.a. X. helyezett
Gratulálunk a sikerhez.

Lezajlottak az Anyák napi ünnepségek, köszöntöttük a nagymamákat és édesanyákat ajándékkal, verssel, dallal. Lezajlottak a művészeti iskola tanév végi vizsgái.
Május 11-én a TORDASI SZÍNJÁTSZÓ TÁRSULAT az óvodásoknak és az iskola alsó tagozatának bemutatta a művelődési házban a Palacsintás király című zenés mesejátékot. Május 18-án került sor a 6. és 8. osztályos diákok idegen nyelvi mérésének lebonyolítására, majd egy hét múlva, május 25-én az Országos Kompetencia mérésben való részvétel következik a számukra. Megkezdődnek a tanév végi előkészületek. Következnek az osztálykirándulások. A leendő elsős szülők szülői értekezleten kapnak előzetes információkat a tanévkezdéssel, az iskolai élettel kapcsolatosan. Május végén fogadjuk a leendő elsős gyermekeket az iskolában, a két 1. osztályba látogatnak, ahol rövid kis bepillantást nyerhetnek az iskola életébe. Május 28-án az Orbán napon felkérésre diákjaink műsorral készülnek.
Április végén és május elején Pécsi Rita neveléskutató nagy sikerű, érdekes, tanulságos előadásait hallgathattuk a művelődési házban. Ősszel folytatása lesz az előadássorozatnak, mindenkit szeretettel várunk.
Június 4-én részt veszünk a Kulturális Nap eseményein. Előző este, ennek nyitó programjaként a SZÍNJÁTSZÓ TÁRSULAT bemutatja a Palacsintás király című zenés mesejátékot. Az utolsó tanítási napokon a hagyományos Egészségnapi rendezvényünk, Sajnovics Emléknap, Kedvencek Napja kerül megrendezésre.
Június 17-én 17 órai kezdettel pedig az ünnepélyes tanévzáró és ballagás következik, majd kezdetét veszi a nyári vakáció.
Megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Kedves Szülőknek a tanév folyamán nyújtott mindenféle támogatásukért és segítségükért. Köszönetet mondjak az iskola munkáját bármiféle módon támogató szervezeteknek, köszönöm a Művelődési ház együttműködő munkáját, az Önkormányzat támogatásait a tanév folyamán. Kívánok Önöknek is iskolánk vezetősége, a tantestület és valamennyi dolgozója nevében a nyárra jó pihenést, feltöltődést és jó egészséget. Hasonlókat kívánok diákjainknak, vigyázzatok magatokra, töltsétek tartalmasan a nyári szünidőt. Addig azonban még rengeteg a tennivaló. Kívánok mindenkinek ehhez sok erőt, kitartást, sok sikert a tanév méltó befejezéséhez.
Ballagó diákjainknak szeretnék még néhány búcsúzó és útravaló gondolatot adni:


„Néktek ragyog ma, tiétek az ünnep,
a szó, a könny, a mosoly s a virág.
Körétek gyűlik szinte a világ,
s mi néktek adjuk búcsúzó szívünket.

Az életet, mely jutalmaz és büntet,
s melyben az ember örökké diák,
most jelképezi zöld május ág,
s halljuk: reménytől szívetek hogy lüktet.

Szép lassúsággal, búsan szól az ének,
föl-fölrepülne, leszáll, tétováz,
a sok kopott pad integet felétek,

tán könny is csordul, nem tudni okát,
Elsápadva a messzeségbe néztek,
s a szívetekben fölzeng, hogy: tovább!”

(Ismeretlen szerző: SZONETT BALLAGÓKNAK)

Sok szeretettel:
Somfai Sándorné

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test