Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Tordas 2463 Köztársaság út 1.

2023. november 29. Ma Taksony napja van

LeMa projekt

2023. november 25-én a LeMa Suli Project keretében iskolánk nyolcadik osztályos tanulóiból álló csapat eredményesen szerepelt a bazilikában.

Szereplésükhöz gratulálunk!

A LeMa project ötlete 2017-ben született meg. 2021-ben jelent meg a Lengyel karácsonyi énekek magyarul című illusztrált, kétnyelvű könyv és zenei album, amit 12 dalt tartalmaz. Ez szimbolizálja azt a hagyományt, hogy 12 fogás található a hagyományos lengyel karácsonyi asztalon. Teljesen véletlenül alakult úgy, hogy az LeMa suli programra is 12 csapat jelentkezett. A LeMa suli nem egy professzionális énekverseny, a program azért jött létre, hogy a diákokkal megismertessük a lengyel kolendák varázslatos világát.

Idén Blahóné Borlay Eszter és Fersh Andrea tanárnők a 8. évfolyammal lázasan készültek, a tegnapi napon felvették a dalaikat. Ezeket november 25-én el is fogják énekelni a Bazilikában másik 200 gyerekkel együtt.
Gratulálunk a felkészítő tanároknak és a szereplő nyolcadikosoknak!

A LeMa projectről:
Gyermekkoromban több Karácsonyt töltöttünk a lengyelmamámnál, kedves emlékeim közé tartozik, amikor a nagyi ajtaján kopogtak és ajtónyitáskor fülbemászó lengyel karácsonyi dalok áradtak be, a gyerekek adták elő, akik házról-házra jártak. Ebből az élményből merítkezve, szereztem magyar szöveget ezeknek a daloknak. Szeretném hogy a magyarajkúak is megismerjék ezeket a lengyelek számára hagyományos karácsonyi dalokat, a lengyeleknek pedig új zenei köntösben és nyelven ajánlom szeretettel a jól ismert dallamokat. Ha tetszik amit létrehoztunk, likeold és oszd meg az oldalunkat, ezzel is támogatod a további munkánkat. Építsük együtt erősebbé a legendás lengyel-magyar barátságot! További információ

Keresés az oldalon
Támogatóink
feature-top

feature-top
Don Boscó
feature-top
Hasznos Linkek
Elérhetőségeink

  2463 Tordas, Köztársaság utca 1.

  +06-22-467-532