Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Tordas 2463 Köztársaság út 1.

2022. június 29. Ma Péter, Pál napja van

Iskolai hírek, 2021 június

ISKOLAI HÍREK

 

„Ne tégy semmit mások kárára,

Örülj a mások szerencséjének,

indítson meg az elesettek balsorsa, és mindig tartogass egy könnycseppet a szívedben az arra rászorulóknak…

Ne feledd: emberhez méltóan kell élned, hogy méltó légy e magas cím viselésére…”

                                                                                                                      /Seneca/

 

Visszatért az élet az iskola falai közé.

Április 19-én elsőként az alsó tagozatosok töltötték meg élettel az üres épületet, majd május 10-én megérkeztek felsőseink is, s kezdetét vette a majdnem megszokott élet az iskolában.

Rendezvényeink egyelőre nincsenek, a közös programok elmaradnak, csak a legszükségesebbekre szorítkozunk.

Szerencsére végzős diákjaink felvételi vizsgái lezajlottak, legtöbben már az értesítéseket is megkapták a sikeres felvételről.

Online módon ugyan, de a leendő első osztályosok beiratkozása is megtörtént, a 2021-2022-es tanévet 34 kisdiák fogja megkezdeni két osztályban.

A tanító nénik meglátogatják a kicsiket az óvodában, majd egy későbbi időpontban fogadjuk őket az iskolában egy rövid ismerkedésre, betekintésre az iskolai életbe.

Május 12-én a Diákönkormányzat néhány képviselőjével elhelyeztük iskolánk emlékkoszorúját Sajnovics János szobránál. Iskolánk névadója május 12-én született, minden évben emlékezni szoktunk Tordas neves szülöttére.

Sor került május 19-én az Országos Idegen nyelvi mérésre 6. és 8. évfolyamon, majd május 26-án az Országos Kompetenciamérés lebonyolítására szintén a 6. és 8. évfolyamokon.

Május 28-tól megkezdődtek a művészeti iskola hagyományos zenei vizsgái, a jelenlegi helyzetben szülők részvétele nélkül.

Május végén, június elején zajlanak az osztálykirándulások. A járványhelyzet most egynapos kirándulásokat tesz lehetővé. Igyekszik mindenki a legjobb helyeket megtalálni, s kellő tartalommal megtölteni, hogy szép élménnyel gazdagodjanak diákjaink.

Alig visszatértünk, próbáltuk pótolni az esetleges elmaradásokat, máris az év végi dolgozatok, felmérések kerültek előtérbe, hiszen hamarosan sor kerül a tanulók értékelésére, a tanév végi zárásokra. Reméljük, hogy a több, mint egy éve tartó nem mindennapi helyzet csak kevésbé befolyásolta diákjaink teljesítményét, s mindenkinek minél kevesebb sérüléssel sikerült túljutni a nem könnyű élethelyzeten.

Utolsó héten azért szeretnénk a gyerekeknek egy kis meglepetést tartogatni Gyermeknap és a Kedvencek napja alkalmából a DÖK szervezésében.

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás napja alkamából iskolánk is részt vesz a tisztelgő koszorúzáson, a megemlékezésen az Emlékparkban.

Utolsó tanítási napunk június 15. kedd lesz.

Tanévzáró ünnepélyünket június 18-án tartjuk.

Délelőtt 9 órai kezdettel az alsó tagozat számára az iskola udvarán, majd délután 5 órai kezdettel végzős diákjaink ballagására és ünnepélyes tanévzárásra kerül sor.

Szeretettel várunk minden kedves szülőt és vendéget.

Mindenki előtt bizonyára ismeretes, hogy Kosaras Péter Ákos igazgató úr április 16-án elköszönt iskolánktól, már korábban beszámoltam erről. Április 19-től Balogh Zoltán igazgató úr vette át az intézmény irányítását.

Sok sikert kívánunk munkájában.

Ismét búcsúzunk, s búcsúznak tőlünk az általános iskolát befejező diákjaink. Kívánjuk, hogy találják meg mindannyian útjukat az életben, álmaik váljanak valóra, s legyenek sikeres, boldog felnőttek.

Nyári táborokat hirdetünk meg, kérjük figyeljék iskolánk honlapját, ahol részletes tájékoztatást kapnak az időpontokról, a szervezésről.

Szeretném mindenkinek megköszönni az egész évben végzett kitartó munkáját. A rendkívüli helyzet mindenkitől rendkívüli türelmet követelt, persze nem ment mindig minden zökkenőmentesen, de ez volt a cél. Köszönjük a szülőknek is a megértést, támogatást, senkinek nem volt könnyű dolga, feladata, beleértve diákjainkat is, akiknek szintén nem volt egyszerű alkalmazkodni ehhez a különleges helyzethez. Szeretettel gratulálok mindenkinek, akinek sikerült szép eredményeket elérni így is, a nehéz helyzethez alkalmazkodva.

Reméljük, hogy szebb napok várnak már ránk, nyugodtabb, csendesebb élet.

Kívánok mindenkinek jó pihenést, szép nyarat, sok szép élményt, s jó egészséget!

 

                                                           Szeretettel:

                                                                                   Somfai Sándorné

 

 

Kedves ballagó diákjaink!

 Útravalóul fogadjátok szeretettel:

 

„Úgy kell, hogy te is értsd, nem éltél hiába,

Az a hely, ahol élsz, világnak világa,

Az égig érő fának, ha nem nő újra ága,

Úgy élj, hogy te legyél virágnak virága.”

/Demjén Ferenc/

Keresés az oldalon
Támogatóink
feature-top

feature-top
Don Boscó
feature-top
Hasznos Linkek
Elérhetőségeink

  2463 Tordas, Köztársaság utca 1.

  +06-22-467-532