Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Tordas 2463 Köztársaság út 1.

2024. február 26. Ma Edina napja van

Fenntarthatósági témahét

TESZEDD! Szemétszedési akció – Közlekedj okosan! – VASGYŰJTÉS 

Múlt héten a Fenntarthatósági témahét alkalmából a tanórákon rendszeresen elhangzó információk és fontos tudnivalók mellett több programmal is igyekeztünk tanulóinkban tudatosítani a környezetvédelem fontosságát, a felmerülő lehetőségeket, mindazt a tudást és felelősséget, ami már számukra is alapvető, elérhető, teljesíthető és elvárható.

Április 21-én délután az önkormányzattal társulva csatlakoztunk mi is az országos TeSzedd! -  Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétszedési akcióhoz. Örömmel tapasztaltuk, hogy elég nagy területen mindössze két zsáknyi szemét gyűlt össze.

A hét folyamán a gyerekekkel közösen tisztítottuk, gyomláltuk a futópályát a sportpályán. Próbáltuk kitalálni, felfedezni, felismerni a gaznak hívott számos gyom- és gyógynövényt. Megbeszéltük melyik növény micsoda, mire jó, használható-e. A gyerekek nagyon izgalmasnak találták, hogy a megfelelő helyről begyűjtött tyúkhúr és pitypang akár salátaként is fogyasztható és nagyon egészséges.

Április 27-én csütörtökön az „Autómentes nap – Közlekedj okosan!” programunk alkalmából ösztönöztük diákjainkat, hogy az energiatakarékosság, a környezetvédelem és egészséges életmód jegyében érkezzenek két keréken minél többen. A nap folyamán vendégünk volt a Tordasi Polgárőrség két oszlopos tagja. Andorfy Ottó és Gucsek László a biztonságos közlekedés szabályairól tartottak előadást, beszélgetést először az alsó tagozatos gyerekeknek, majd a felsősöknek. A délelőtt további részében a Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának jóvoltából a reggel tanultakat a gyerekek a gyakorlatban is kipróbálhatták. A biciklis kreszpályán ezúttal nem a gyorsaság, hanem az ügyesség és a biztonság kapta a főszerepet. Ezúton is nagyon köszönjük a Tordasi Polgárőrségnek és a Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának a szervezést, a lehetőséget és a közreműködést! Gyermekeink biztonsága a legfontosabb mindannyiunk számára!

A szelektív hulladékkezelés lehetőségeit hangsúlyozva iskolánk Diákönkormányzata április 28-án pénteken tartotta a várva várt Vasgyűjtést. A sok-sok felajánlott segítségnek köszönhetően a délelőtt folyamán pár óra alatt összegyűjtöttük a felajánlott vashulladékot. A gyűjtésből befolyt összeg 266000,- forint. A közös munkának fantasztikus eredménye lett. Ezúton is köszönjük a rengeteg segítséget és hozzájárulást!

Mihovics Márta

 

IMG_20230421_130332
Keresés az oldalon
Támogatóink
feature-top

feature-top
Don Boscó
feature-top
Hasznos Linkek
Elérhetőségeink

  2463 Tordas, Köztársaság utca 1.

  +06-22-467-532