Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Tordas 2463 Köztársaság út 1.

2024. február 26. Ma Edina napja van

IV. Antanténusz Gyermek Néptáncfesztivál 2022-2023

A Tordasi Pillikék néptánccsoport 2023. május 20-án, a dunaföldvári IV. Antanténusz fesztiválon a "stílusos táncolásért" díjat nyerte el. 

Felkészítő tanárok: Mihovics Márta és Szabó Szilárd

Gratulálunk!

20230520_112104
IMG_20230520_112810

„Rend van a világban” – Pillikék egy fesztiválon

Májusban Dunaföldváron, az V. Antanténusz Gyermek Néptáncfesztiválon jártunk a Pillikékkel. Számos élménnyel gazdagodva fantasztikus napot töltöttünk együtt egy igazán gyermekközpontú rendezvényen. A három csoport „Elvesztettem zsebkendőmet….” Széken címmel, egy közös koreográfiával állt színpadra. 48 gyermek táncolt és énekelt egyszerre a Dunaföldvári Várudvar gyönyörű miliőjében.

A fesztiválon két korcsoportban és három kategóriában díjazták a produkciókat. Díjat lehetett kapni az „ötletes játékfűzésért”, a „legjobb koreográfiai ötletért”, és a „stílusos táncolásért”. Mi az Antanténusz díját a legutóbbi kategóriában, stílusos táncolásunkért kaptuk.

A szakmai értékelésen elhangzott dicséretek és elismerések azonban sokkal többet jelentenek, mint maga a díj. A zsűritagokat teljesen elvarázsolta a gyerekek előadása. Annyira lenyűgözte őket a produkció, hogy alig bírták kifejezni érzéseiket.

„Amíg néztem őket, úgy éreztem, REND VAN A VILÁGBAN”

„Ez nem egy koreográfia, hanem egy mű.”

„Egy festmény jelent meg a színpadon”

„Úgy állnak, mint a székiek”

Ez csak pár mondat abból a rengeteg dicséretből, amit a Pillikékről hallottunk az értékelés során. Minden szó jelentősen túl mutatott a pusztán szakmai, technikai, néptánc módszertani értékelésen. Táncos gyerekeink érzést, értéket vittek a színpadra, ami átitatta a levegőt, amit megérzett minden néző, minden jelenlévő. A Pillikék nemcsak cifrázik, nemcsak forog, nemcsak táncol. A Pillikék éli a táncot, éli az éneket, éli a közös munkát. A kicsi lesi a nagyot, a nagy tanítja, és óvja a kicsit. Tiszteli amit csinál, ami a feladata, amit képvisel. Alázattal, de büszkén viseli a széki ruhát. Alázattal, de büszkén fogja meg a párját. Alázattal, de büszkén és egyenesen áll. Nemcsak a színpadon, hanem az öltözőben, az udvaron, táncórán és táncórán kívül is, játék közben, szabad program közben, az utcán, az iskolában, otthon, mindenhol. Ez a Pillikék. Egy különleges fogalom országszerte. Sokan fejtegetik a néptánc szakmában, mitől más a Pillikék, mitől olyan, amilyen, mitől több.

A lélektől. Attól a plusz töltettől, amit közösen teszünk bele ebbe a munkába. Közösen gyerekek, régi és jelenlegi tanítványok, szülők, pedagógusok és mindenki, akinek egy kicsi kis kötődése van a Tordasi Pillikékhez!

Köszönjük mindenkinek, hogy ez évről évre működhet, megtörténhet, erősödhet.

Mihovics Márta, táncpedagógus

Keresés az oldalon
Támogatóink
feature-top

feature-top
Don Boscó
feature-top
Hasznos Linkek
Elérhetőségeink

  2463 Tordas, Köztársaság utca 1.

  +06-22-467-532