Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Tordas 2463 Köztársaság út 1.

2024. február 26. Ma Edina napja van

Adventi piac és vásár

20221203_071445

A Sajnovics János Általános Iskola Diákönkormányzata és Szülői Munkaközössége idén is megszervezte az iskolások programjait támogató Karácsonyi Vásárt.

Hetekkel korábban kezdődött a szervezés, az alapanyagok beszerzése, illetve a díszek gyártása, melyet most mindenki otthon próbált elkészíteni, begyűjteni, majd beküldeni az iskolába, amit ezúton is köszönünk szépen!

Idén rendhagyó módon 2 időpontban és 2 helyszínen zajlottak az események.

Az első időpont december 4-e, amikor is a Termelői Piac ideje alatt árusítottunk, ahol reggel 6 órakor gyülekeztünk, megtapasztalva a hajnal nyugalmát és a minket köszöntő éjjeli fényeket, sátrat állítottunk-az érkezett segítségért köszönetet szeretnénk mondani: Hanzi Dávidnak, Tóth Zoltánnak, Turda Sándornak.

Hivatalosan 7 órától kezdődött az árusítás, de picit lassan ébredt a szombati élet, végül fél 9 -től boldogan vettük észre, hogy végre elkezdődött a nyüzsgés, és csakhamar jelentős mennyiségű felnőtt és gyermek nézelődött és vásárolt nagy örömünkre a kiállított díszekből. A friss lángos mellé ajánlott forró kakaó, és a forralt bor, melyet másik sátrunkban készítettünk, megtöltötte az éhes pocakokat és láthattuk a csillogást gyermekeink szemében, amikor a Nagyinak, avagy önmaguknak szánt kis díszt maguk választhatták ki.Nagyon jó volt részese lenni, ahogyan a családok egymással beszélgetve, forró italokat kortyolgatva terelgetik gyerekeiket, és a rég nem látott ismerősök a lángosra várva összefutnak, s pár kedves szóval érdeklődnek egymás iránt. Ezt a nagyon kedves délelőttöt, 11 órakor, a Termelői Piac zárásakor fejeztük be.

Másodszor, december 17-én pedig a hideg, szeles idő miatt Hangya Művelődési Ház adott részvételi lehetőséget az Adventi Vásáron, ahol a színvonalas gyermek és felnőtt fellépések között árusíthattunk, átélve az általuk nyújtott igazi családi karácsonyi hangulatot.

Itt is 2 standon készültünk: az egyiken a készített portékák, díszek illetve termelők által felajánlott méz, valamint a csomagolt sütemények és a zsákbamacska, másik standon a bejáratnál pedig a méltán népszerű és isteni finom lángos, forró kakaó, és forró puncs alkották a repertoárt.

A Művelődési ház benti termében helyet kapott kis asztalainknál árusított -majd 180 db- zsákbamacskát magam készítettem otthon, saját felajánlás és szülők által rendelkezésre bocsátott tárgyakból, ehhez érkezett még szintén a szülőktől kb. 30 db csomagolt meglepetés, és nagy örömünkre és a gyerekek még nagyobb örömére hatalmas sikert aratott és szinte mind elfogyott. Köszönjük szépen!

A bejáratnál árusított lángos mellé készült forró puncs és forró kakaó most is mindenkit lenyűgözött, így itt is nagyon hamar minden elfogyott! Hálás köszönet Varga Andrea, Gyulai Antal, Varga Béla, Tóth- Borostyán Brigitta, Áldottné Horváth Krisztina remek munkájáért, a kiváló enni és innivalókért mindkét időpontban.

Köszönjük szépen minden kedves Szülőnek és Felajánlónak a játékokat, plüssöket, rajzeszközöket, melyek a zsákbamacskát gazdagították, illetve az otthon készített díszeket, lekvárokat, süteményeket, a behozott nyersanyag felajánlásokat, melyekből a remek étel és italok készülhettek. Köszönjük szépen Újváriné Baumann Csilla méz felajánlását, Bakos Ircsi torta felajánlását, melyek gazdagították a palettát.

Köszönjük szépen a felajánlást, sátorállításban, pakolásban és árusításban a segítséget: Turda Sándor, Hanzi Dávid, Tóth Zoltán, Kiss Balázs.

 

És végül, de nem utolsó sorban nagy tisztelettel köszönöm Horváth Györgyi tanító néni mindig alapos, minden pillanatban jelen levő, szeretettel teli segítségét, illetve Tóth- Borostyán Brigitta SZMK elnök társamnak a most is csodás és zökkenőmentes csapatmunkát, és a közös szervezést!

A teljes bevételt, gyermekeink iskolai programjaira, és a gyermeknapra fordítjuk majd.

Találkozzunk a következő rendezvényünkön is, mindenkit sok-sok szeretettel és nagy tisztelettel várunk!

Csizmarik Henriett Zsófia
Szülői Munkaközösség elnök-helyettes

Keresés az oldalon
Támogatóink
feature-top

feature-top
Don Boscó
feature-top
Hasznos Linkek
Elérhetőségeink

  2463 Tordas, Köztársaság utca 1.

  +06-22-467-532