Iskolai hírek

 

Visszatérve a téli szünetről, hamarosan elkezdődtek a művészeti iskola zenei és táncvizsgái, valamint az általános rész félévi zárásai, bizonyítványosztás. Ezt követték elsőként az alsótagozat, majd a felső tagozat szülői értekezletei, illetve később a művészeti iskolai rész szülői értekezletére kerül sor.

A könyvtár állományát az Önkormányzat áttelepítette a tornaterem melletti helyiségbe.

Így elválasztással két tantermet alakítottunk kia könyvtár helyén. Most már 16 tanteremmel működik iskolánk 287 tanulóval.

Örülünk, hogy a könyvtár is méltó helyet kapott, szépen esztétikusan kialakított környezetben, jó együttműködéssel az iskolával.

Január 22-én emlékeztünk a Magyar Kultúra Napjára.

Január 28-án Don Bosco ünnep volt iskolánkban, külön az alsó, majd a felső tagozat számára.

Január 29-én a hagyományos Pesovár Ferenc Népdaléneklési Verseny területi döntője zajlott iskolánkban.

8.osztályos diákjaink túl vannak a központi írásbeli felvételin, a szóbeli vizsgák várnak még rájuk.

Február hónapban lezajlott a középiskolai jelentkezési lapok elküldése a kiválasztott intézményekbe. Sok sikert kívánunk tanítványainknak, reméljük elképzeléseik megvalósulnak.

Február 21-én volt iskolánkban a „Téltemető” Farsangi karnevál külön az alsó, majd a felső tagozatosok mutatkozhattak be jelmezeikkel, illetve produkcióikkal.

Február 27-én a Hagyományok Házában lépnek fel néptáncos növendékeink.

Február 28. tanítási szünet lesz. Március 2-án a tantestület Pesthidegkúton Szalézi lelki napon vesz részt.

Ezen a napon nem lesz tanítás.

Március 6-án Nagyböjti lelki nap lesz az iskolában. A foglalkozások a kicsik számára 12 óráig , a nagyok számára pedig 13 óráig tartanak.

Március 13-án 10:00 órai kezdettel emlékezünk a Forradalom és Szabadságharc eseményeire az iskola aulájában.

A Költészet Napja tiszteletére minden évben versmondó versenyt szoktunk meghirdetni. Mivel a környező iskolák területi versmondóikat március végén rendezik, s mi minden évben szép eredményeket elérve részt szoktunk venni, ezért házi versenyünket előbb rendezzük meg. Így a legjobban szereplő diákok képviselik iskolánkat a falakon kívül.

Fogadó órákon várjuk a Kedves Szülőket március hónapban.

Az Iskolavezetés meglátogatja a leendő első osztályosokat az óvodában, hiszen lassan majd gondolni kell az elsőosztályos beiratkozásra, melynek időpontját április hónapban központilag rendelik el. Ennek függvényében jelöljük ki iskolánkban a NYÍLT TANÍTÁSI NAPOKAT, ahol lehetőség adódik az iskola életébe való bepillantásra.

Reggel elsősorban a leendő elsős szülők számára Szülői Fórumon adunk tájékoztatást az iskolai beiratkozással kapcsolatban, s az itt zajló mindennapokat szeretnénk röviden bemutatni.

Ekkorra már a tanító nénik személye is adott lesz, ők is hamarosan meglátogatják a kicsiket az óvodában, majd májusban megtartják az első szülői értekezletet.

Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel megújult Honlapunkat, ahol minden aktuális információval találkozhatnak.

A Fenntartóval egyeztetve terveink között szerepel az iskola udvarának rendbetétele, a kerítés megépítése, az iskola környezetéhez méltó környezet kialakítása.

Természetesen fokozatosan készülnek el a munkálatok. Ha mindehhez szülői munkaerő segítséget kaphatunk, nagyon megköszönjük.

Mindenkinek kívánok a továbbiakban sok sikert és kitartást a munkájában, diákjainknak sikereket, eredményes szerepléseket és kitartó szorgalmat.

Tordas, 2020.február 17.

                                                                                                  

 

 

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test