Lelkihétvége

 

Adventi hétvége

 

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom 2019. december első hétvégéjén adventi lelkigyakorlatot szervezett kamaszoknak, melyen iskolánk tanulói is részt vettek. 

 pli2019advent

 Két diákunk írja:

A tordasi iskolából sokan jelentkeztek a péliföldszentkereszti  lelkigyakorlatra, amelyre a nővérek hívtak meg bennünket.  Egy pénteki estén érkeztünk a helyszínre, ahol már sok program és ismerkedési lehetőség várt. Kezdetként lepakoltunk, majd indultunk az első impulzusra, ami egy tanítást jelent. Itt csoportokba osztottak minket. Ezen az estén esti mesével is készültek.

A következő nap sokat tanultunk és szórakoztunk. A téma az imádság volt. A tanítások után mindig kiscsoportokban megbeszéltük az aznap hallottakat. De a sok okoskodás mellett különböző foglalkozásokkal tölthettük a szabadidőnket. Volt könyvtár, büfé, nagyudvar, kézműveskedés és barátkozási lehetőség. Ezenkívül volt szentmise, gyónási lehetőség és szentségimádás.

az étkezési időben ínycsiklandozó finomságok vártak minket. nagyon sokan voltunk a szobában, ennek köszönhetően sok új ismerőst szereztünk.. Vasárnap Feri atya nagyszerű misét tartott. ezután elfogyasztottuk a búcsúebédet, és mindenki csomagolt.

Mi nagyon élveztük, reméljük máskor is lesz lehetőségünk hasonló élményekben gazdagodni.

 pli2019Advent 2

„Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg,

hogy tiszta legyen majd az ünnepekre” (József Attila)

 

Diósi Csenge, Feldhoffer Anna

 

Jelentkezési lap a 2020/2021-es tanévre

Online jelentkezési
    lap 2020/2021

 

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test