Lelkihétvége

 

Adventi hétvége

 

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom 2019. december első hétvégéjén adventi lelkigyakorlatot szervezett kamaszoknak, melyen iskolánk tanulói is részt vettek. 

 pli2019advent

 Két diákunk írja:

A tordasi iskolából sokan jelentkeztek a péliföldszentkereszti  lelkigyakorlatra, amelyre a nővérek hívtak meg bennünket.  Egy pénteki estén érkeztünk a helyszínre, ahol már sok program és ismerkedési lehetőség várt. Kezdetként lepakoltunk, majd indultunk az első impulzusra, ami egy tanítást jelent. Itt csoportokba osztottak minket. Ezen az estén esti mesével is készültek.

A következő nap sokat tanultunk és szórakoztunk. A téma az imádság volt. A tanítások után mindig kiscsoportokban megbeszéltük az aznap hallottakat. De a sok okoskodás mellett különböző foglalkozásokkal tölthettük a szabadidőnket. Volt könyvtár, büfé, nagyudvar, kézműveskedés és barátkozási lehetőség. Ezenkívül volt szentmise, gyónási lehetőség és szentségimádás.

az étkezési időben ínycsiklandozó finomságok vártak minket. nagyon sokan voltunk a szobában, ennek köszönhetően sok új ismerőst szereztünk.. Vasárnap Feri atya nagyszerű misét tartott. ezután elfogyasztottuk a búcsúebédet, és mindenki csomagolt.

Mi nagyon élveztük, reméljük máskor is lesz lehetőségünk hasonló élményekben gazdagodni.

 pli2019Advent 2

„Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg,

hogy tiszta legyen majd az ünnepekre” (József Attila)

 

Diósi Csenge, Feldhoffer Anna

 

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test