Karácsony közeleg

KARÁCSONY KÖZELEG

Már csak  néhány nap, és ismét beköszönt Karácsony szent ünnepe. Az elmúlt hetek sokunknak lázas készülődésben teltek el.


 
 
 A karácsonyt kicsi és nagy egyaránt várja. A kicsik sok ajándékot, a nagyok pihenést, nyugalmat remélnek tőle. Még ha nem is világos mindenki számára egyértelműen   a karácsony üzenete, mégis valami szelíd, nyugodt érzés, végső soron valami manapság már egészen ritka dolog, a szeretet árad belőle. A mindennapos megélhetési gondok - amelyek napjainkban különösen előtérbe kerültek -  elhalványulnak, ha kigyúlnak az ünnepi fények.

A Karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe, a boldogság, a meghittség napja. A Karácsony mindent és mindenkit megváltoztat. Jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában időnként a háttérbe szorulnak. Jobban figyelünk családunkra, barátainkra, embertársainkra. Az ajándék vásárlása és az ünnepi készülődés izgalma csodálatos, azonban ezen az ünnepen mégis a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket szeretteinkkel együtt tölthetünk

 

A karácsony a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, amelyben Jézus születésére emlékezünk. Az ő eljövetelét ünnepeljük ezen a napon.
Az Advent négy hete pedig arra szolgál, hogy kellőképpen felkészülhessünk lélekben erre.

Az Adventnek hangjai, fényei, illata, jelképei vannak.
Az Advent a karácsonyhoz vezeti el az embert. A karácsony pedig egymáshoz vezet bennünket.  A karácsony nem csak egy ünnep, hanem egy érzés.  Az ünnepen az ember hajlandó félretenni az ellentéteket és békét köt embertársaival. Az ünnep szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet.  Az összetartó család kell, hogy ápolja az ünnepelni tudás művészetét és adja át azt a következő nemzedéknek.
 „Karácsonyi szeretet, csend és béke               
Legyen ott az ünnepvárásban,
A fellobbanó gyertyalángban,
A sülő kalács illatában,
A csengő harangok hangjában,
Az egymásra mosolygásban,
A szemek tükrözte ragyogásban,
A hit csillagában,
A világban!
Legyen szeretet, csend és béke
A lelkek találkozásában.”
 
A Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi dolgozója nevében kívánok minden Kedves Szülőnek, tanítványainknak, az újság valamennyi olvasójának, minden itt dolgozó és átutazó embernek szeretettel Áldott, Békés, Boldog Karácsonyi ünnepeket.

                                Somfai Edit


Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test