Szeptemberi hírek

DSCF2340Megszólalt ismét az iskola csengője, s ezzel kezdetét vette a 2017/2018-as tanév. Szeptember 1-jén ünnepélyesen is iskolánk közösségébe fogadtuk a kicsi első osztályosokat. Köszöntötték őket az 5. évfolyamosok, akik a felső tagozat soraiba léptek. Örömmel fogadták őket a 8. osztályosok, akik az utolsó tanévet töltik iskolánkban. Kívánom, hogy mindannyian érezzék jól magukat nálunk, teljenek szép élményekkel az iskolás évek.
Szeptember 9-én részt vettünk a „Hangya napi” rendezvény koszorúzási ünnepségén, majd az azt követő műfüves pálya ünnepélyes átadásán.
Szeptember 18-19-én tartjuk az első szülői értekezleteteket, ahol az iskolai programokról, szokásokról, az iskola életéről, s persze az osztályok belső életéről lesz szó.
Mint minden évben, most is megemlékezünk a Népmese napjáról, a Zene Világnapjáról.
Október 6-án ünnepélyesen emlékezünk az Aradi vértanúkra, majd az Október 23-i eseményekre, mely egyben a település rendezvénye is lesz.
Az Idősek Világnapja tiszteletére ünnepi műsorral készülünk.
Rendhagyó irodalomórát szervezünk az 1–2. és az 5–6. osztályosoknak előadóművész meghívásával.
Novemberben a Magyar nyelv napjára emlékezünk, közben zajlanak a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny területi fordulói.
Ebben a tanévben is részt vesznek diákjaink az országos levelezős versenyekben, ahol mindig nagyon szép eredményekkel szerepeltek.
Továbbra is tervezzük, hogy a környező iskolák meghirdetett versenyein részt vegyünk, ott legyünk a területi, megyei versenyeken, hogy tovább vigyük iskolánk hírnevét.
Jelenleg 288 tanulója van iskolánknak. Örvendetes, hogy így megnőtt a tanulói létszám, ugyanakkor problémákat is felvet, melyeket igyekezünk a lehető legjobban, legelfogadhatóbban megoldani.
Szerencsére az Önkormányzat támogató segítségére számíthatunk, így hamarosan megújul a felső udvar felőli kerítés, homok kerül a homokozóba, kijavításra kerül az alsó mosdók meghibásodása.
Iskolánk honlapjának karbantartása folyamatban van, kérünk mindenkit, hogy figyeljék, mert itt tájékozódhatnak az aktualitásokról.
Végezetül minden diákunknak szorgalmas, kitartó munkát kívánunk, sok sikert, sok szép élményt ebben az új tanévben.
A Kedves Szülőknek is kívánunk türelmet, kitartást, s már most köszönetet mondunk minden segítségért, melyet kaptunk a tanév végén a tantermek festése és rendbetétele során. Valamint előre megköszönjük a szülői segítséget, mert tudjuk, hogy mindig számíthatunk az Önök segítségére. 

Somfai Sándorné  ig. h.

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test