Búcsú Varga Károlynétól

Kedves Erzsike néni!

Sorsod kapuja itt a földön becsukódott.

Szomorúan álljuk körül virágokkal koszorúzott sírodat. Egy gazdag életút szakadt meg, s mi tisztelettel meghajtjuk fejünk a pedagógus, a nevelő, a vezető előtt.

Búcsúzik Tőled a Sajnovics János Általános Iskola jelenlegi és volt pedagóguskara, kiknek példát adtál hivatásszeretetből, áldozatos kötelességteljesítésből, becsületes emberi magatartásból.

Búcsúznak az iskola jelenlegi és volt tanítványai, akikért felelősséget éreztél és vállaltál ugyanúgy, mint a falu közösségéért.

Búcsúzik Tőled a község, melynek mindig hűséges szolgája voltál. Ez a példás emberi élet, ez a csendes szelídség és hűséges meleg szeretet, amely állandóan körülvett Téged, mindenkiben tiszteletet keltett. Példáddal bennünket is tanítottál. Szeretni pályánkat, a ránk bízott gyermekeket.

Kedves Erzsike néni! 

Elmentél közülünk és már soha többé nem simogatsz meg minket szavaiddal, jóságos tekinteteddel, szeretetteljes mosolyoddal.

Tiszteljük a végsőkig feszített akaratot és elszántságot, mellyel a tordasi, de a magyar oktatásügyet is szolgáltad. Az iskola, a gyermekek, az oktatás.

Ez volt az életed! Amíg csak  egészséged engedte, minden iskolai rendezvényünkön részt vettél őszinte örömmel. Az új iskola megálmodója voltál. Őrzője és továbbadója voltál azoknak az értékeknek, melyek életünket gazdagítják, a jóra és a szép szeretetére nevelnek. Így nyerted el a Címzetes Igazgató, a Zászlóanya és később Tordas Község Díszpolgára címet.

Életedből ránk maradt a követendő példa: hogyan kell tartalmas élet végén szépen megöregedni és méltósággal eltávozni.

„Immár minden bércen csend ül

halk lomb, alig érzed, lendül

Sóhajt az éj

Már bújik a berki madárka

te is nemsokára nyugszol, ne félj…”

Lelkedet Isten szeretetébe ajánlva veszünk Tőled búcsút mindannyian.

Kedves Erzsike néni! Nyugodj békében!

A Sajnovics János Általános Iskola nevében

Somfai Sándorné

 

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test