Októberi hírek

Ebben a tanévben 16 osztály kezdte meg munkáját, 288 diák tanul az intézményben. Célunk és törekvésünk az oktatás minél színvonalasabb vezetésén túl a különböző rendezvényeken, programokon való részvétel, az ünnepélyek, megemlékezések méltó megrendezése, illetve az azokon való részvétel.
Szeptemberben 7-8. osztályos diákjainkkal részt vettünk a Hangya napi ünnepi koszorúzáson és megemlékezésen.
Ebben az évben is köszöntöttük a „Szépkorúakat” az Idősek Világnapja alkalmából, ünnepi műsorral készültünk a művészeti iskolával karöltve.
Méltó módon emlékeztünk az Aradi vértanúkra október 6-án. Az ünnepi műsort a 4. osztályosok előadásában láthattuk.
Október hónapban Kisteleki Zoltán előadóművész Rendhagyó irodalomóra keretében a kicsiknek a „Micimackó” című meseelőadásával kedveskedik, míg a 7-8. osztályosoknak Vörösmarty műveit tolmácsolja zenés feldolgozásban.
Október 21-én emlékezünk az ’56-os eseményekre. A megemlékező műsor a művelődési házban október 21-én 18 órai kezdettel kerül megrendezésre.
Várunk mindenkit szeretettel.
A Diákönkormányzat szervezésében Vasgyűjtést szerveztünk. Köszönjük a segítő kezek munkáját, a Fajtakísérleti Állomás, valamint a TORO-KFT igazgatójának minden évben nyújtott segítségét és támogatását.
Emlékeztünk a Népmese Napjára, a Zenei Világnapra, melyet a Hallássérültek Világnapjáról való megemlékezéssel kötöttünk egybe.
Az őszi szünetben egy kis pihenés következik, remélem sikerül mindenkinek kihasználnia az adott napokat, bízva abban, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk.
A szünet előtti utolsó tanítási nap október 28. péntek, majd november 7-én folytatjuk ismét az érdemi munkát.
November 14-én ünnepeljük a Magyar nyelv napját.
November 19-én rendezzük meg az iskolai Alapítvány által szervezett bálunkat, melynek bevételét minden évben tanítványaink támogatására fordítjuk.
Versenyek időszaka következik.
Matematika és helyesíró versenyen vesznek részt diákjaink, majd a hónap végén már az első adventi gyertyagyújtás időszaka kezdődik, ahol a művészeti iskola növendékei is szerepelnek.

A vértesacsai Föngyöskert Gyógyító Völgy által meghirdetett rajzpályázaton
Turú Gergely 4.a osztályos tanuló I. helyezést
Andrik Adél 4.a osztályos tanuló III. helyezést ért el.
Gratulálunk a szép eredményekhez.
Kívánok mindenkinek a továbbiakban kitartó és sikeres munkát, jó egészséget, nyugodt napokat.
Somfai Sándorné
ig.h.

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test