Vonósaink is szépen szerepeltek

Figurás bérlet-Hagyományok Háza 2A március zárásaként, vonósaink is szépen képviselték ismét településünket. Kallós Zoltán a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő. Zoli bácsi idén ünnepli 90. születésnapját, s ezen alaklomból köszöntötték őt március 31-én, Székesfehérváron. Bonchidai muzsikájával Tóth Zsófia 3. osztályos tanulónk, a Gatyamadzag zenekar és énekszóval pedig Dénes Koppány örvendeztette meg a hallgatóságot.
A rutinosabb fellépők, vagyis a Gatyamadzag zenekar, melynek tagjai Szilágyi Szabolcs, Turú András, Takács Szilárd, Konczos Vince, Cselikovics János, valamint énekesük, Násztor Eszter. Ők az április 2-3-án megrendezett Országos Táncháztalálkozón léptek fel nagy sikerrel a Papp László Sportaréna nagyszínpadán és kamaratermében is. Itt a „Pávásoknak” volt kiemelt műsora, s ezeken muzsikáltak ők is. Gratulálunk Nekik az eddigi szép eredményeikhez!
Ez a Táncháztalálkozó nemcsak fellépéseket rejtett magában. Szabó Szilárd és Németh Ildikó néptánc pedagógusaink OTP Táncház Érmet kaptak a szombat esti műsoron. Elismerve ezzel a Táncház Egyesület a néptánc és táncház mozgalomban való eddigi igen nagy munkájukat, tanításaikat! Azt gondolom, mind az iskola és a település, mind azon gyerekek és felnőttek egyaránt büszkék lehetnek, akik valaha Tőlük tanultak, vagy tanulnak táncolni! Én, személy szerint, hálás vagyok a sorsnak, hogy Velük dolgozhatok és tanulhatok Tőlük!Mami Sziszi táncháztalálkozó díj
Alig lélegeztünk fel a futóversenyen megtett kilométerekből, már mentünk is Budapestre a Hagyományok Házába. Itt madocsai táncokkal fejeztük be a Figurás bérlet egy órás előadássorozatát. Bemutattuk Madocsa viseletét, játékait, hagyományait, a halászatot, zenéjét, népdalait, a citerával ismertettük meg a közönséget, s megmutattuk a táncaik sokszínűségét.
"Egyes lépés, rezgős, apró lábfigurázás, helyben bukós vagy mártogatós, a lány kiforgatása, villanásnyi különtáncolás”. Így jellemezte Tódor Álmos, a Tordasi Pillikék 2. csoportjának remek kis táncosa a Selyem csárdást.
A gyerekek nagyon ügyesek voltak, büszkék voltunk rájuk! Köszönjük a sok kedves szülőnek a támogatást!

Művészeti iskolánkban elérkeztünk azon tavaszi időpontokhoz, melyek igen tarkítják a családok programjait. Idén sem lesz hiány a fellépésekből. Nagyobb, kiemelt rendezvényeink, programjaink a következők lesznek, melyre minden érdeklődőt, családtagot szeretettel várunk, s hívunk!
- Május 2. Hangszerbemutató a tordasi, majd a gyúrói iskolában és óvodában
- Május 9-13. Év végi vizsgák
- Május 14-15-16. MÉTA FESZTIVÁL Balatonbogláron, a Pillikék 2. csoportjával
- Május 17-18. „Régi” növendékeik beiratkozása
- Május 19-20. Új növendékek beiratkozása
- Június 4. Tordasi Kulturális Nap. Itt minden művészeti ágon tanuló növendékünk bemutatkozik az iskolából!
Fazekasné Domak Anikó
népzene tanár

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test