Vonósaink is szépen szerepeltek

Figurás bérlet-Hagyományok Háza 2A március zárásaként, vonósaink is szépen képviselték ismét településünket. Kallós Zoltán a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő. Zoli bácsi idén ünnepli 90. születésnapját, s ezen alaklomból köszöntötték őt március 31-én, Székesfehérváron. Bonchidai muzsikájával Tóth Zsófia 3. osztályos tanulónk, a Gatyamadzag zenekar és énekszóval pedig Dénes Koppány örvendeztette meg a hallgatóságot.
A rutinosabb fellépők, vagyis a Gatyamadzag zenekar, melynek tagjai Szilágyi Szabolcs, Turú András, Takács Szilárd, Konczos Vince, Cselikovics János, valamint énekesük, Násztor Eszter. Ők az április 2-3-án megrendezett Országos Táncháztalálkozón léptek fel nagy sikerrel a Papp László Sportaréna nagyszínpadán és kamaratermében is. Itt a „Pávásoknak” volt kiemelt műsora, s ezeken muzsikáltak ők is. Gratulálunk Nekik az eddigi szép eredményeikhez!
Ez a Táncháztalálkozó nemcsak fellépéseket rejtett magában. Szabó Szilárd és Németh Ildikó néptánc pedagógusaink OTP Táncház Érmet kaptak a szombat esti műsoron. Elismerve ezzel a Táncház Egyesület a néptánc és táncház mozgalomban való eddigi igen nagy munkájukat, tanításaikat! Azt gondolom, mind az iskola és a település, mind azon gyerekek és felnőttek egyaránt büszkék lehetnek, akik valaha Tőlük tanultak, vagy tanulnak táncolni! Én, személy szerint, hálás vagyok a sorsnak, hogy Velük dolgozhatok és tanulhatok Tőlük!Mami Sziszi táncháztalálkozó díj
Alig lélegeztünk fel a futóversenyen megtett kilométerekből, már mentünk is Budapestre a Hagyományok Házába. Itt madocsai táncokkal fejeztük be a Figurás bérlet egy órás előadássorozatát. Bemutattuk Madocsa viseletét, játékait, hagyományait, a halászatot, zenéjét, népdalait, a citerával ismertettük meg a közönséget, s megmutattuk a táncaik sokszínűségét.
"Egyes lépés, rezgős, apró lábfigurázás, helyben bukós vagy mártogatós, a lány kiforgatása, villanásnyi különtáncolás”. Így jellemezte Tódor Álmos, a Tordasi Pillikék 2. csoportjának remek kis táncosa a Selyem csárdást.
A gyerekek nagyon ügyesek voltak, büszkék voltunk rájuk! Köszönjük a sok kedves szülőnek a támogatást!

Művészeti iskolánkban elérkeztünk azon tavaszi időpontokhoz, melyek igen tarkítják a családok programjait. Idén sem lesz hiány a fellépésekből. Nagyobb, kiemelt rendezvényeink, programjaink a következők lesznek, melyre minden érdeklődőt, családtagot szeretettel várunk, s hívunk!
- Május 2. Hangszerbemutató a tordasi, majd a gyúrói iskolában és óvodában
- Május 9-13. Év végi vizsgák
- Május 14-15-16. MÉTA FESZTIVÁL Balatonbogláron, a Pillikék 2. csoportjával
- Május 17-18. „Régi” növendékeik beiratkozása
- Május 19-20. Új növendékek beiratkozása
- Június 4. Tordasi Kulturális Nap. Itt minden művészeti ágon tanuló növendékünk bemutatkozik az iskolából!
Fazekasné Domak Anikó
népzene tanár

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test