Pillikék a Néptáncantológián

2…miután szép eredményekkel zártuk a népdaléneklési és népzenei versenyt, nekiláttunk a következő nagy kihívásnak. Január végén értesültünk arról a hírről, hogy mily megtiszteltetésben lett részünk. A 2015-ös évben végbement tanulmányi versenyekből az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület kiválogatta az év legsikeresebb, legjobb eredményt elért, legkiválóbb koreográfiáit, s ebbe bennünket is beválogattak. Azt gondolom ez nem csak nekünk szakmai elismerés, hanem a gyermekeknek, az iskolának, illetve a falunak is egy hatalmas megtiszteltetés, hogy kis csoportunk az Örökség Gálán, a budapesti Operettszínház színpadán szerepelhet!
Miután Ildikó néni és Szilárd bácsi is műtéten esett át ezen a bő egy hónapos felkészülési idő alatt-innét is még egyszer jobbulást kívánok Nekik-, így nagyon izgultunk, hatalmas nagy szervezésre, igen nagy összpontosításra, koncentrálásra volt szükség mindenkinek a részéről. Vannak tanulók, akiket visszahívtunk ezekre a próbákra, hiszen ebben a koreográfiában tavaly 7 olyan gyermek táncolt, akik az idén már gimnazisták lettek, vagy épp befejezték néptánc tanulmányaikat. Ezt a díjat viszont ez a csapat, a Tordasi Pillikék 3. csoportja, a mezőkölpényi „Szép Fársáng” című koreográfiájával vívta ki magának! Azt hiszem, Ildikó néniék nevében is megköszönhetem az összes szereplő gyermeknek az áldozatos munkáját! A két részes műsorban 15 olyan nagyváros, mint Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Budapest, Csongrád, Kalocsa, Székesfehérvár, Győr, Miskolc néptánccsoportjai szerepeltek, de mi is megálltuk a helyünket! Nagyon fontosnak érezzük, hogy az ilyen kis település és kis iskola, mint a miénk, országos szinten mind néptánc, mind népzene területén már ismert, és számon tartanak bennünket. Gratulálok a csapatnak a sikerhez, néptánc tanárainknak, Németh Ildikónak és Szabó Szilárdnak a hiánypótló koreográfiához. Mivel egyedül nem igen bírtam volna ennyi mindent koordinálni, köszönöm a segítséget Cselikovics Hertának, valamint köszönjük a zenészeknek, a Gatyamadzag zenekarnak és a Magos zenekarnak a kíséretet.
Akik az „álorcák” mögött elbújtak: Antal Réka, Barbarics Rebeka Tea, Cselikovics János, Erdélyi Csenge, Erdélyi Ferkó, Kiglics Barnabás, Kuti Ákos, Laboranovits Anita, Pápai Áron, Schachay Viktória, Simon Kitti, Simon Olivér, Sugár Anna Lili, Szilágyi Szabolcs, Szilika Domonkos, Turú András, Násztor Eszter, Gál Anna, Ulrich Bence, Takács Anna, Pap Judit, Pap Anna Sára, Falusi Csenge, Boldizsár Kolos

Fazekasné Domak Anikó
népzene tanár

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test