"Baromfiudvar" című rajzpályázat eredménye

Iskolánk tanulói a Magyar Baromfi Terméktanács által kiírt országos  „Baromfiudvar” című rajzpályázatán, kiemelkedő eredményekkel végeztek.

Benkő Réka    7. osztályos tanulónk     II. hely
Kerényi Nóra   7. osztályos tanulónk     különdíj
Májer Milán     5. osztályos tanulónk     különdíj

„A BTT a tanév kezdetén küldte el pályázati felhívását az általános iskoláknak. A 6–14 éves gyerekek feladata az volt, hogy rajzolják le a baromfiudvart, ahogy ők látják.
„Kampányunk a kiváló minőségű, ellenőrzött magyar baromfi és baromfitermékek népszerűsítéséről szól – mondja Csorbai Attila, a BTT igazgatója. – A korszerű baromfitenyésztés és tojástermelés, ez a több tízezer embernek megélhetést adó, sikeres agrárágazat a háztáji baromfitartás több évszázados tradícióiból táplálkozik Magyarországon. A csirke, a pulyka, a liba, a kacsa, a tojás nem az áruházak polcain terem, s ezt nem árt már gyerekkorban tudatosítani” – fogalmaz Csorbai azzal kapcsolatban, miért fordultak az iskolás generációhoz a kampány szervezői.
A rövid határidő dacára a pályázatra több mint százötven alkotás érkezett az ország minden részéről: megannyi szubjektív baromfiudvar rajzokon, festményeken, digitális képeken. „A bírálóknak szebbnél szebb munkákból kellett válogatniuk, legszívesebben mindenkit díjaztunk volna” – mondja Lőrincz Attila grafikusművész, a zsűri elnöke.
A további díjazott munkák a Fejér megyei Tordasról és Budapestről a Terézvárosból érkeztek, alkotóik tárgyjutalomban részesülnek. A harminc legjobb alkotásból a BTT vándorkiállítást szervezett, amelyet a kampány saját arculatelemekkel kipingált Volkswagen T2-es transzportere, a magyar baromfit népszerűsítő baromfibusz fuvarozott el az országjáró kampány összes további állomására.”
(forrás: Budapestet ellepik a világító gyermekrajz baromfiudvarok, Élelmiszer Online)

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test