Ramszesz, az ásatás

Iskolánk tanulói Ramszesz, az ásatás című budapesti kiállításon vettek részt október 28-án, csütörtökön.

Iskolánk szervezésében felső tagozatos tanulóink október végén budapesti múzeumlátogatáson vettek részt, ahol az ókori egyiptomi fáraó életébe nyerhettek belepillantást. A Magyar népmese napja alkalmából megrendezett rajzpályázatunk első helyezettjei iskolánk alapítványának támogatásával - ingyenes belépővel tekinthették meg a kiállítást.
 
„Szeretném megköszönni az önkormányzatnak, és polgármester úrnak, hogy jelentős összeggel támogatta az utazás költségeit – mondta Horváth Györgyi rajztanárnő, a kiállítás-látogatás főszervezője. Szervesen az 5. osztály tananyagához kapcsolódott a tárlat, éppen ezért Egyiptom történelmének ismeretében minden felsős gyerekünk számára élményt nyújtott. A kiállítás az ókori Egyiptom világát kapcsolta össze a modern technikával, melyet a gyerekek különösen élveztek. Nagy örömmel töltött el, hogy a tárlatvezető régész hölgy megdicsérte gyermekeinket, mert minden feltett történelmi és művészettörténeti kérdésre pontosan és ügyesen tudtak válaszolni. Külön öröm volt számomra, hogy a tárlatvezetés végén a régész hölgy kiemelte iskolánkat, véleménye szerint az egyik legjólneveltebb csoport volt, akiket eddig végigvezetett a tárlaton.” -tette hozzá a rajztanárnő.
 
Diákjaink élménybeszámolói is hűen tükrözik, hogy egy élménydús iskolai kiránduláson és lenyűgöző történelmi kiállításon vehettek részt.
 
„Nekem nagyon tetszett a kiállítás. Sokat tanultunk belőle és jó móka volt. Legjobban a lézerpálya tetszett, és a labirintus, amely igazi piramis volt. Legkevésbé  a homokos terem tetszett. De összességében nagyon jól éreztem magam.” (Falusi Csenge 5. osztályos tanuló)
 
„Nekem nagyon tetszett a kiállítás. Nagyon érdekesek voltak a rekonstruált szobrok. A játékok is nagyon ötletesek voltak. Nekem legjobban a labirintus tetszett.”(Urbán Jonatán 6. osztályos tanuló)
 
„Nekem nagyon tetszett a kiállítás, mert minden úgy volt elrendezve, hogy tényleg úgy tűnt, mintha Egyiptomban lettünk volna.” (Keleti Nikolett 7. osztályos tanuló)
 
„Nagyon tetszett a kiállítás, főleg a labirintus. Amikor lámpa nélkül mentünk, eltévedtünk egy kicsit. A lézerpálya is jó volt, és sokat tanulhattunk Ramszesz birodalmáról.” (Milichovszky Nóra 7. osztályos tanuló)
 
 
Szkiba Edit

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test