ISKOLAI HÍREK

„A szárny megnőtt üresen áll a fészek
Csak álom volt a szép diákvilág
S mint a fecske alkonyati szélben
Ma szárnyat bont egy sereg diák”
                    (Ady Endre)

 

A 2009/2010-es tanév végéhez érkeztünk, amikor valóban „szárnyat bontanak” végzős diákjaink, elhagyják az iskolát, s majd a megérdemelt pihenés és nyári vakáció után máshol, más iskolákban folytatják tanulmányaikat.
Kívánom nektek kedves búcsúzó 8. osztályosok, hogy találjátok meg helyeteket, számításotokat az életben. Végezzétek szorgalmasan és kitartóan munkátokat az új környezetben, találjatok barátokat, kívánok Nektek sok sikert és boldogságot a továbbiakban is.
Útravalóul fogadjátok tőlem a következő sorokat – fogadjátok attól a tanítótól, aki elsőként vezetett Benneteket az iskolába. Enyém volt az első félszeg bátortalan mosoly, az első próbálkozások, majd lassan az iskolaközösség tagjaivá váltatok. Most pedig utatokra engedünk Benneteket, ajánlom hát nektek szeretettel a következő sorokat:


      „Szerezd meg magadnak azt, ami teljesen tőled függ: légy őszinte, méltóságteljes, munkabíró, ne elégedetlenkedj sorsoddal, légy szerény, jóindulatú, szabad, komoly, nagylelkű. Ne légy hanyag tetteidben, ne légy kapkodó beszédben, ne légy csapongó képzeteidben, lelked ne legyen sem zárkózott, sem kitáruló, ne zsúfold túl az életedet tennivalókkal.”
            Szeretettel: Somfai Sándorné  Edit néni

Természetesen történtek még említésre méltó események az elmúlt időszakban, ezekre szeretnék visszatérni.

Május 11.én ünnepélyes keretek között emlékeztünk a „Madarak Fák Napjára”. Kedves előadást láthattunk a 2. osztályosok szereplésével, szép verseket hallhattunk a felső tagozatosok előadásában, amelyek a természet szeretetéről, annak szépségéről, a madarak életéről szóltak. Eredményt is hirdetett a zsűri, ugyanis előzetes feladatot, pályázatot írtak ki a Madarak Fák életéről szóló plakát, tabló készítéséről. A munkákat Csernelyné Tengely Ágnes, Szilika-Iván Emőke és Budavári Erzsébet értékelték. Az eredmények a következők:

Alsó tagozat:
I. Kézimunka szakkör, melynek tagjai:
-Takács Anna 1.o.
-Bagdi Réka 2.o.
-Benedek Panna 2.o.
-Laboranovits Anita 2.o.
-Takács Réka 2.o.
-Vlad Viola 2.o.
-Szabó Réka 3.o.
-Horváth Katinka 3.o.
-Takács Viktória 3.o.
-Botta Veronika 3.o.
-Kovács Nikol 3.o.
-Benedek Kata 4.o.
-Bokros Blanka 4.o.
-Zoltai Liza 7.o.
II.     1. osztály
III.  Takács Réka – Csizmarik Valéria

Felső tagozat:
I. Valóczki Bianka    8.o.
II. Németh Renáta – Kollmann-Kullmann Nikolett 8.o.
III. Keleti Nikolett 6.o.

Bemutatkoztak a „Zöld-hangyák” képviselői is Szilika Iván-Emőke és Budavári Erzsébet. Köszönjük a munkájukat, a segítségüket.

Május 14-én lezajlott Válban a Vajda János szavalóverseny, melyen iskolánk alsó és felső tagozata is képviseltette magát.
Az 1. osztályt Czuczor Domonkos,
a    2. osztályt Takács Réka képviselte-.
A   3. osztályból Weinelt Veronika I helyezést ért el.
Sajnos a 4. osztályosok ebben az évben nem vettek részt a szavalóversenyen, mert ekkor kirándulni voltak.
Az 5-6. osztályosok versenyében Erdélyi Kristóf 5.o. tanuló képviselte iskolánkat és dicséretben részesült, IV. helyezést ért el.
A 7-8. osztályosok közül Koczkás Eszter 7.o. tanuló a zsűri különdíját, a zsűri elnökének dicséretét kapta. Gratulálunk a szép eredményekhez és nagyon örülünk annak, hogy méltóképpen képviselték iskolánkat.

A váli iskola meghirdetett rajzpályázatán Kunsági Kinga 2. osztályos tanuló II. helyezést ért el. Neki is gratulálunk.

Május 15-én emlékeztünk iskolánk névadójára. Ezen alkalomból „többpróbás” akadályversenyen vettek részt a tanulók, vegyes csapatokat alkotva. Kellemes, jó hangulatú, vidáman eltöltött délelőtt után koszorúztunk a Sajnovics szobornál, majd az iskolában eredményhirdetés következett. Mindenki részesült valamilyen jutalomban (torta, csokoládé), a legfőbb jutalom azonban az volt, hogy mindannyian jól éreztük magunkat.

Május 26-án rendben és fegyelmezetten lezajlott az Országos Kompetencia Mérés, amely a 4.,6. és 8. osztályokat érintette.
Az előző évi mérés eredményei azt igazolják, hogy a községi iskolák között első helyet foglalunk el, de jó eredményeket mondhatunk magunkénak megyei szinten is.

Május 27-én az óvoda nagycsoportja, az iskolába készülők – látogatásra jöttek az 1. osztályba, egy kis hangulat, ízelítő az iskolai életből.

Lezajlottak az év végi osztálykirándulások. Szerencsére  a kedvezőtlen időjárás ellenére, mégis  majdnem minden tervezett programot megvalósítottunk.

Június 7-én szülői értekezletet tartottunk a leendő elsős szülők számára az iskolában. Megbeszéltük a legfontosabb teendőket, amelyek az iskolába lépéshez a legfontosabbak, legszükségesebbek.

Iskolánk 20 éves évfordulójára készülve pályázatot hirdettünk meg ISKOLAZÁSZLÓ tervezetének az elkészítésére. Mivel egy zászló elkészítésének vannak hivatalos és szabályt követő útjai, ezért a beérkezett pályázatok összességéből készült el iskolánk hivatalos zászlaja.
A tanévzáró ünnepségünk egy részét képezi majd ennek a zászlónak az avatása, majd birtokba vétele, valamint az ünnepélyes eredményhirdetés. A mostani 8. osztály lesz az első, aki  búcsúzó szalagját felkötheti az iskola zászlajára.

Az előzetes felmérés alapján 10 jelentkezővel indul a nyári tábor.
A  tábor helyszíne: Bakonybél. Időpontja: augusztus 9 – 14. Részletes programot minden érintett szülő és tanuló kapni fog. Ezzel kapcsolatos megbeszélés az indulás előtti héten lesz az iskolában.

Június 12-én 10 órai kezdettel pedig tanévzáró ünnepély és ballagás az iskola udvarán, méltó befejezése a 2009/2010-es tanévnek.
Az iskola nevében szeretném megköszönni a kedves szülőknek a sok-sok segítséget, a támogatást – legyen ez anyagi vagy éppen fizikai segítség – az együttműködést és gondoskodást.

Iskolánk valamennyi dolgozója nevében kívánok minden kedves szülőnek, és valamennyi diákunknak jó pihenést, kellemes nyaralást, szép időt a nyárra. A gyerekeknek kívánom, hogy töltsék a nyarat tartalmasan, sok szép élménnyel térjenek vissza szeptemberben.
Szeretettel várunk vissza Benneteket és várjuk a kicsi első osztályosokat is!

Somfai Sándorné
ig.h.
 

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test