Adventi gyertyagyújtás a Vörösmarty téren

Adventi gyertyagyújtásNovember 29-én délután négy órától a hagyományokhoz híven idén is felléptek művészeti iskolánk tanulói a Vörösmarty téren, és gyújtották meg a téren elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját.

A nagyközönséget Nagy Zsolt, iskolánk népzene tanára köszöntötte, és mutatta be iskolánkat a nagyérdeműnek. Idén, az eddigiekkel ellentétben már gyúrói művészetis növendékek is felléptek a tordasi gyerekekkel. A műsorban 40 tanulónk szerepelt. Az est a Pillikék tánccsoport regölésével kezdődött, aztán Domak Anikó tanárnő citerás, népi furulyás és énekes növendékei karácsonyi dalokkal lepték meg a közönséget. Majd egy vonós blokk következett, ahol Kovács Márton és Nagy Zsolt növendékeinek muzsikáját hallgathattuk. A Pillikék fiai széki tempót táncoltak, a népi furulyás növendékek pedig fülbemászó moldvai dallamokat játszottak, akiket Anikó néni dobbal, Mohácsy Albert pedig kobzán kísért. Szabó Szilárd és Németh Ildikó tanítványai - akik a tavalyi országos gyermek szóló néptáncverseny díjazottjai voltak - kalotaszegi csárdást roptak.  Nagy Zsolt egyik kis tanítványa, Mohácsy Lőrinc mesét mondott, és tilinkó játékával, Anikó néni összes lány tanítványa pedig karácsonyi népdalokkal kápráztatták el a nagyérdeműt. 

Ezt követően Páll Éva, Nagy Zsolt és Mohácsy Albert muzsikája következett, melyre Németh Ildikó és Szabó Szilárd keszűi táncokat táncolt. Végül a Pillikék középső csoportja magyarbődi csárdást járt. A színpadról való levonulás után a Vörösmarty tér adventi koszorújának első gyertyáját iskolánk képviseletében Németh Ildikó, a művészeti iskola vezetője gyújtotta meg, miközben Domak Anikó tanárnő vezényletével iskolánk összes fellépő növendéke elénekelte a Kiskarácsony, nagykarácsony, illetve a Bárcsak régen felébredtem volna… kezdetű dalokat.
A művészeti iskola tanárait jó érzéssel töltötte el, hogy az intézményünk több pedagógusa és vezetői Vinisné Hegedűs Jolán, tagintézmény-vezető, és Kosaras Péter Ákos iskolaigazgató is megtisztelte jelenlétével az előadást. Nagyon jó hangulatban és családias légkörben telt az est, amelyhez az eddigi évekkel ellentétben a jó idő is hozzájárult. Gratulálunk a művészeti iskola növendékeinek, akik szívet melengető előadásukkal még meghittebbé tették a várakozás örömének, adventek ünnepét.

Szkiba Edit

COVID-19 INTÉZKEDÉSI TERV

SAJNOVICS JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA
COVID-19 INTÉZKEDÉSI TERVE
2020/21-ES TANÉV

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test