A szeretet csodája megtörténik

Schäffer Erzsébet„Titkok, kalandok, találkozások” címmel mesélt élményeiről , a Nők Lapja főmunkatársa november 11-én 17 órától könyvtárunkban.

Varga Szabolcsné tanárnő, könyvtárvezető invitáló és kedves szavaival kezdődött az est, megteremtve azt a csöndes, békés és meghitt hangulatot, amely átvezetett bennünket egy másik világba, a szavak tündér játékának, az írói művészetnek emelkedett világába, ahol Schäffer Erzsébetnek átadva a szót, az írónő mesélt fiatalkoráról, Tisza parti élményeiről, az emberi nagyságról, megrendítő életekről, emberi kapcsolatok születéséről és elmúlásáról és a pályaudvari makukázó bölcsességéről. S mint finoman szőtt pókhálót szőtte egybe a mesés, ám mégis arcunkra mindig derűs mosolyt csaló történeteket. S mégis minden történet, külön-külön, mint apró kis mozaik létezett, s illett mégis össze egy nagy egésszé, és alkotott egy színes képet, az életet; felismerve a történetekben saját sorsunk, saját érzéseink, saját emberi kicsinyességünk és saját emberi nagyságunk.

„Jó találkozni. Jó látni a régi arcokat. S mindig jó új arcokat látni.” - kezdte az írónő. S mint varázsszóra a családiasság, az időtlenség és a szeretet lengte be a néhol már megrepedezett, kopott és ódon falakat. Újságíróként tudósítottam már Schäffer-féle könyvbemutatóról, kiállítás-megnyitóról, de ez a bensőséges légkör, ez a nyitottság, s az otthon melege egyik helyen sem volt úgy jelen, mint a mi kis könyvtárunkban. És a csoda, a lelkeket összekötő szeretet csodája aznap este, ott a történet-füzérek ölelésében mindannyiunk lelkében megtörtént. A beszélgetés után Schäffer Erzsébet személyre szólóan dedikálta eddig megjelent műveit. Az Ómama és a főpincérek, és a Toronyiránt címűt köteteket iskolánk könyvtárában is megtalálhatják a kedves olvasók.

Szkiba Edit

COVID-19 INTÉZKEDÉSI TERV

SAJNOVICS JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA
COVID-19 INTÉZKEDÉSI TERVE
2020/21-ES TANÉV

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test