Az aradi tizenhárom

Iskolánkban október 6-án reggel 8 órakor tartottuk megemlékezésünket arról a tizenhárom férfiről, férjekről és édesapákról, akik életüket áldozták a magyar szabadságért. Ők az aradi tizenhárom.
Október 6. Az aradi tizenhárom
Somfai Sándorné igazgatóhelyettes negyedikes osztálya – kiegészülve nagyobb osztályok tanulóival – látványos elemekkel egybeszőtt színvonalas műsorral állított méltó emléket hazánk 1848/49-es hőseinek.
 
Igaz az emlékezésé a szomorúságé ez a nap –mondta Kosarad Péter Ákos, iskolánk igazgatója, ám mégis gondoljunk hálás szívvel hőseinkre, illetve arra, az emberi nagyságra, amellyel példát állítottak elénk.
 
Pók Máté nyolcadik osztályos tanulónk idézte Damjanich János tábornok október 6-ára virradóra elmondott utolsó imáját: „Mindenség Ura! Hozzád fohászkodom! Adj erőt, hogy a kemény: a becstelen és gyalázatos halált erősen és férfiasan állhassam ki. Hallgasd meg, ó, Legfőbb Jó, vágy teli kérésemet! Te vezettél, Atyám, a csatákban és ütközetekben, Te engedted, hogy azokat kiállhassam, és a Te védelmező karod segített némely kétes küzdelemből sértetlenül kilábalni –dicsértessék a Te neved mindörökké! Áldd meg Aradot! Áldd meg a szegény, szerencsétlenségbe süllyedt Magyarországot! Te ismered, ó, Uram az én szívemet, és egyetlen lépésem sem ismeretlen előtted: azok szerint ítélj fölöttem kegyesen, s engedj a túlvilágon kegyes elfogadást találnom Ámen.”
 
A műsort másnap tanulóink október 7-én a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthonában is előadták.


Szkiba Edit

COVID-19 INTÉZKEDÉSI TERV

SAJNOVICS JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA
COVID-19 INTÉZKEDÉSI TERVE
2020/21-ES TANÉV

Hasznos linkek

Don Bosco Nővérek

Magyar Katolikus Egyház

Szalézi Ifjúsági mozgalom

Szaléziak

Tordasi Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célja az iskolai nevelő-, oktató és alkotó munka, szabadidős tevékenységek tartalmi és tárgyi feltételeinek javítása, korszerűsítése.

Cím: Tordas, Köztársaság út 1.

Adószám: 18759716-1-07
Bankszámlaszám: 57800040-110057694

Website Security Test