Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Tordas 2463 Köztársaság út 1.

2021. március 4. Ma Kázmér napja van

Szeptemberi hírek

ISKOLAI HÍREK

Ünnepélyes körülmények között, az 1. osztályos gyermekek és az ő szüleik részvételével kezdetét vette a 2020-2021-es tanév.

Szeretettel vártuk a kicsiket az iskolába, s örültünk mindannyian, hogy ennek a várakozásnak az ünnepélyességét megadhattuk nekik és a szülőknek is. Meghívást kaptunk a tanévnyitó istentiszteletre, ahol Jácint atya megáldotta a gyermekek iskolai felszerelését, Isten áldását kérve az új tanévre.

Minden nehézség ellenére személyesen vagyunk jelen az iskolában, s mindannyian bízunk abban, hogy így folytathatjuk a tanévet.

Kicsit visszatérve az elmúlt időszakra örültünk, hogy sikerült a nyári táborokat megtartani.

Hittantáborokban, kézműves , illetve napközis , kreatív táborban találkozhattak újra a gyerekek az elrendelt karantén után a nyári időszakban.

Mindannak ellenére, hogy a vírus jelenléte beárnyékolta iskolánk életét – s persze most sem érezhetjük magunkat teljes biztonságban- történtek változások, melyet nagyon megköszönünk a fenntartónak.

Az iskola alsó udvarán a kicsiknek egy mászókával és csúszdával bővült a játéklehetőség. A felső udvaron pedig kosárlabdapálya került kialakításra. Örömmel vették birtokba a gyerekek.

A szokásoktól eltérően zajlottak a szülői értekezletek.  Elsősorban az 1., 5. és 8. osztályosok osztályfőnökei értekeztek a szülőkkel, s természetesen szükség, illetve szülői igény esetén a többi osztályban is zajlottak értekezletek.

Online módon megalakult az SZMK, továbbra is Kiss Krisztina az SZMK elnöke. Köszönjük eddigi munkáját, s reméljük a jó együttműködést a továbbiakban is.

            Sajnos naponta küzdünk azzal, hogy figyeljünk a fertőtlenítésre, a gyermekek állapotára. Mindent elkövetünk, hogy ügyeljünk a biztonságra, szellőztetésre, a járványügyi szabályok betartására.

Természetesen készen állunk arra az esetre is, ha mégis online oktatásra kellene átállnia az intézménynek.

Egységes rendszerben fogunk dolgozni mindannyian, de reméljük, hogy erre nem kerül sor. Ennek feltétele nyilván az, hogy mindenki betartsa a szabályokat, amelyeket mindannyian jól ismerünk.

Közösségi programokat most nem tervezünk, ezzel is védve magunkat, a diákjainkat, a szülőket az esetleges fertőzésektől.

Elmaradnak a reggeli közös gyülekezők, sorakozók, áhítatok. Helyette az osztályfőnökök végzik el a közös imádságokat.

Zajlanak a mindennapok, próbálunk vigyázni, óvatosnak lenni a jelen helyzetben.

Kívánok mindenkinek jó egészséget, sok sikert a mindennapokhoz!

Somfai Sándorné

igazgatóhelyettes

Játszótér
Keresés az oldalon
Don Bosco
feature-top
Hasznos Linkek
Elérhetőségeink

  2463 Tordas, Köztársaság utca 1.

  +06-22-467-532